Sabtu, 24 November 2012

Ditulis pada hari Sabtu, 24 November 2012 No comments

Ini merupakan lauk kegemaran kami sekeluarga sejak kecil lagi. Tanya lah adik saya Zahidah dan Naim.. Abang saya Fuad dan Ghazali, begitu juga kakak saya Faezah...semua 'gila'kannya.. Malah 'kegilaan' ini telah menular kepada anak-anak buah khususnya Adilah dan Adlina...Cara masak yang mudah tetapi cukup menyelerakan..

**ikan masin...apa apa jenis pun boleh terutamanya ikan sepat,duri @cencaru
**bawang merah
**cili kering
**air asam jawa
**gula

Goreng ikan masin dan diangkat dulu....goreng bawang dan cili kering dan madukkan air asam jawa dan gula.
Tunggu mendidih baru masukkan ikan masin...

#dalam entri ini saya gunakan ikan masin pari




Categories:

0 comments:

Catat Ulasan