Rabu, 24 Ogos 2016

Ditulis pada hari Rabu, 24 Ogos 2016 No comments
Assalamualaikum ๐ŸŒท 
Memang susah betul SuteraUngu nak bersiaran sekarang ni. Sawang kat blog ni dah berjuntai juntai...ok...Hari ni kak ungu akan buang sikit sawang tu...bersihkan apa yang patut...

...........

Ok. Kak ungu ni hari-hari - hari pun masak..sekadar upload di instagram je sempat...itu pun dah malam malam sementara nak tidur kan anak... Hari ni ada sikit masa (sebenarnya nak tanda paper exam...tapi mood belum datang...) kak ungu nak Kongsi kan menu sarapan pagi atau minum petang yang ringkas...
 Tadaaaaa. ....

Poket Doraemon

Cara buat poket..

1. Lenyek dua keping roti
2. Tangkup kan
3. Tekap dengan bekas bulat.
(Tips: masa tekap tu goyang goyang sikit supaya melekat.
4. Goreng roti. Dia akan kembong sendiri.
5. Potong dua roti kembong tu...
6. Isi dalamnya dengan.....

Cara buat inti nya. 

Bawang
Isi ayam/udang/daging
Sayur2an 
Cili benggala
Sos tram
Tumis semua bahan

Poket dah diisi

Sedap

Categories:

0 comments:

Catat Ulasan