Khamis, 7 Februari 2013

Ditulis pada hari Khamis, 7 Februari 2013 6 comments

Salam ukhuwah buat pembaca blog suteraungu87. .. Jika mengikut jadual nya. ..hari ini saya masih "gantung periuk"...namun...saya hanya mampu merancang...Semasa saya ke kantin tengahari tadi,  semua lauk sudah habis....ini bermakna dapur sutera ungu akan beroperasi hari ini...huhu

IKAN GELAMA MASAK CUKA
setengah orang panggil masak acar...paling menyelerakan baunya...emmmm...sungguh harum...apabila **bawang merah, **bawang putih dan **halia muda dihiris nipis dan ditumis dengan **biji sawi...uhh..baunya sungguh harum...lebih2 lagi bila dimasukkan **2 sudu cuka...**hirisan cili hijau dan **1/2 cawan air...masukkan **sedikit gula dan garam secukup rasa. ...tungguh mendidih. ..dan masukkan ikan gelama yang telah digoreng. ...

Tadaaaaa...sedap tau ;-) ♡♡♡

Categories:

6 comments:

  1. Terliurrr tgk ikan gelama ni. Sy pun dh lama gantung periuk kak. Hihihi. Tp esok hubby balik semenanjungg. Esok mula operasi masakkkk. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nina...saya gantung periuk hati isnin -khamis...tp hr ni lauk habis d kantin...suami nina keje sana berapa lama?

      Padam
  2. aduhai..sedapnya..kecur air liur saya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg sedap kulaan...sampai kada mayu nasik...hehe

      Padam
  3. Mmg suka masak acar nie walaupun masam kuah cam sup sy hirup

    BalasPadam
    Balasan
    1. Azi...pembuka selera kan...kuah dia licin.....

      Padam