Isnin, 8 Julai 2013

Pulut Dan Mangga

Ini merupakan kali pertama saya dengar, lihat mahupun rasa... Pulut dimakan dengan mangga....biasanya pulut saya makan bersama ikan masin, sambal bilis atau kari ayam/daging. 

Mari kita cuba satu pengalaman baru...variasi dalam dunia makanan...hehe...

Mangga yang sudah masak ranum dipotong kecil

Pulut yang sudah siap dimasak/dikukus


Gula putih, gula merah /gula melaka, sedikit garam (kalau suka)

Santan segar

Satukan mangga+santan+gula putih+gula merah dan secubit garam

Gaul hingga sebati....ramas sikit bagi mesra..

Dan rasanya. ....mmmmm...sangatlah lazat...rugi jika anda tidak mencuba

3 comments:

  1. Sedap pulut mangga ni.. Klu x silap makanan pntai timur..

    BalasPadam
  2. sedap la pulut mangga akak, nanti saya pun nak buat la.Post lagi banyak- banyak. Kalau ade mase baca blog saya k.;-)

    BalasPadam